25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

2020-10-30 00:00:00

Per commemorar el 25N, s'ha organitzat l'activitat on-line "Traçant vides dignes" i ens hem unit a la campanya "Diposita aquí el teu masclisme".

Inscriu-te!

El masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones.

Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista

 

Traçant vides dignes (online)


 

Dimecres 25 de novembre, a les 19.00 h.

A càrrec de l’Associació Col·lectiva MATRIU i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Enllaç de la videotrucada: https://meet.jit.si/videsdignes. En cas que la normativa permeti realitzar-la presencialment, es prioritzarà el format presencial

Inscripcions a:

El taller està adreçat a persones adultes. Està pensat per aturar-se, conèixer i reflexionar envers la proposta de l’economia feminista de cercar noves i alternatives formes de resoldre les necessitats i desitjos de les persones més enllà del sistema patriarcal i capitalista preponderant. Combinem la teoria amb metodologies vivencials i la mirada feminista per fomentar el debat, l'anàlisi i la reflexió crítica, per esdevenir persones i grups més conscients, actives i transformadores, en un espai de facilitat i seguretat.

 

Diposita aquí el teu masclisme

Per commemorar la jornada l’Ajuntament també s’ha unit a la campanya liderada per l’Institut Català de les Dones, que consisteix a enganxar adhesius a les papereres públiques amb el missatge “diposita aquí el teu masclisme”. L’objectiu és sensibilitzar a la població contra el masclisme. Es tracta de reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres, donat que no podem lluitar-hi en contra si primer no és reconegut. Per a aconseguir la igualtat efectiva i no provocar una doble discriminació, s’han de desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '27-11-2020 13:21