Vine a Font-rubí


Font-rubí és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès, situat a la part nord de la comarca, al límit amb la comarca de l'Anoia

Es troba en un paratge natural privilegiat, amb terres de conreu, principalment vinyes, camp, oliveres, envoltat de muntanyes amb importants extensions de bosc, nombroses fonts naturals i sota l'atenta mirada de la serralada de Montserrat. Disposa d'un trosset de la Serralada Prelitoral des d'on es divisa totalment la plana i les fondalades de les rieres; aquesta magnífica vista panoràmica que ofereix li ha valgut el sobrenom de Balcó del Penedès.

El terme dibuixa una forma llargaruda que li ve donada pel fet d'haver-se configurat al llarg d'una antiga carrerada que anava de La Llacuna a la Granada i Santa Coloma de Queralt. El territori presenta zones molt muntanyoses a la part nord del terme, amb elevacions superiors als 700 metres a les serres de Font-rubí i l'Avellà. De Guardiola en avall, però, el terreny és generalment pla i la seva altitud es manté sobre els 300 metres.

La població viu molt dispersa en nuclis i casaries. Hi ha en total 16 barris i 1 urbanització. La base econòmica és l'agricultura, sobretot la vinya.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-11-2018 13:17