Font del Roure o de Cal Cerdà

Història
A la font se l’anomena de dues maneres, de Cal Cerdà; per la proximitat de la masia, i també del Roure; topònim que no resulta tant evident. Parlen els veïns que fa molts anys existia un roure majestuós i centenari, la soca del qual sols es podia abraçar entre vàries persones. Aquest roure era al peu de la font, però l’any 1981 el roure es va partir per la meitat i va ser retirat. Sembla ser que, durant la guerra civil l’arbre va ser mutilat, segurament per aprofitar-ne la llenya. Però la ferida es va anar podrint fins que, podrit per dintre, l’arbre va cedir al seu propi pes. L’aigua que raja actualment, s’acumula en una bassa que periòdicament s’aprofita per regar els horts que hi ha prop del torrent.

L'indret
Dins el bosquet que fa ombra al camí d’accés, ja podem albirar, molt a prop, quatre o cinc plataners. Als seus peus una petita esplanada acull la bonica font en un racó. És a ran de terra formant un petit safareig de maó que acull a tres galets disposats de forma casual sense seguir cap simetria. Normalment tots són bloquejats per algun tap de suro o algun branquilló fet a mida. D’aquí, un rec recull l’aigua vessada i l’aboca a la bassa que hi ha pròxima, per cert, ben plena en algunes èpoques de l’any i on les granotes i fan vida. A la tardor presenta aquest entorn un aspecte humit, ple de fulles seques dels plataners, però lluminós i agradable, a l’estiu és fresc i ombrívol. De ben segur us vindrà de gust fer-hi una paradeta.

Com arribar-hi
La font del Roure o de Cal Cerdà es troba prop de la masia del mateix nom. Agafant el camí asfaltat de les Casetes d’en Raspall, deixarem Sta. Maria de Bellver a la nostra dreta i agafarem, a mà esquerra, el camí de Cal Cerdà. Recorreguts cinc-cents metres aproximadament, el camí s’endinsa entre els arbres, baixant a buscar el torrent. En aquest punt, a l’esquerra, trenca un camí de terra que fa pujada. S’ha de continuar per aquesta via deixant enrere els arbres. Més endavant, a la nostra dreta, veurem la capella de St. Vicenç del Morrocurt a l’altra banda del torrent i, a l’esquerra, un altre camí direcció sud-oest. No hem de prendre aquest camí, sinó continuar uns deu metres i, a mà dreta, entre un bosquet d’arbres hi ha el camí que ens porta a la font.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-02-2022 03:25