Sant Andreu de l'Avellà

Latitud:  41°26'42.17"N

Longitud:   1°36'58.22"E

La capella de Sant Andreu de l’Avellà és dalt d’un turonet vora la carretera tot voltat de vinyes i conreu. Quatre o cinc pins fan ombra a les poques restes de la capella. Ombra que a l’estiu fa més acollidor l’indret.

No es disposa de massa referències històriques ni documentació que parli d’aquesta capella. Salvador Llorac en el seu llibre Font-rubí, passeig pel temps i el territori esmenta que podria estar construïda a inicis del segle XII ja cap al final de l’època romànica. També esmenta que a inicis del segle XIII existia a la zona el mas d’Avellà, sobre el qual tenien drets els Queralt, senyors de Font-rubí i més tard el monestir de Santes Creus, els Cervelló i també Vallbona.

Les ruïnes d’aquesta capella es troben prop de l’Avellà i prop de la carretera de manera que és molt fàcil accedir-hi. Si partim de Guardiola, caldria dirigir-se a l’Avellà per la carretera BP-2126 i 500 metres abans d’arribar-hi, a l’altura de Can Jepet Moreno, es pot observar a mà dreta i dalt d’un turó les restes de Sant Andreu de l’Avellà.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30-01-2022 20:33