Societat del Ball

93 897 80 66

magisoleescofet@gmail.com

Magi Sole Escofet

La Societat del Ball va néixer l’any 1966. Des de la seva creació fins als nostres dies, l’entitat ha fomentat el lleure dels veïns i veïnes de Font-rubí i pobles penedesencs mitjançant l’organització de balls de saló.

Aquesta Societat té com a seu el Centre recreatiu “La Cooperativa”, a Guardiola de Font-rubí. Concretament, cada diumenge organitza un ball a la Sala d’Actes del Centre; excepte durant l’estiu, que el ball es desplaça a la Pista Poliesportiva.

La Junta de l’entitat està composta per 9 membres voluntaris/àries, que dediquen part del seu temps al correcte funcionament de la societat. Pel que fa l’assistència a les sessions de ball, darrerament s’hi han arribat a comptar unes 350 persones.

 

La seva història

Al començament del segle XX a Guardiola ja se celebraven balls. En aquells temps, la població del municipi era superior a l’actual, rondava les 2.000 persones. Aleshores, la societat catalana estava molt polaritzada entre les dretes i les esquerres a causa del conflicte rabassaire al camp o de la lluita de classes a la ciutat. La gent es trobava per ballar en tres espais diferents segons les seves afinitats polítiques: a Cal Fuster, a Cal Pau Xich i a la Cooperativa.

L’actual Societat del ball va néixer en un moment en què el municipi estava patint un fort despoblament. La gent abandonava el medi rural per anar a treballar a la ciutat, a la recerca d’unes condicions econòmiques i de vida més favorables. Davant d’aquesta situació, es va considerar convenient crear activitats per tal d’atenuar el fenomen migratori i consolidar la població jove al municipi.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05-11-2018 11:46