Festes de Sant Vicenç

Per Sant Vicenç, el 22 de gener, el poble celebra la Festa Major Petita o d'Hivern.

Actes programats

 Al voltant del 22 de gener diverses entitats del municipi participen de les Festes de Sant Vicenç a través de diferents activitats. L'acte més tradicional és la sardinada popular, que reuneix els/les veïns/es al voltant de la brasa. El programa d'actes també compta amb activitats per la mainada, organitzades per la Comissió de Festes; el Campionat de Truc que prepara l’Associació de la Gent Gran; el Ball, organitzat per la Societat del Ball; la participació de l’Agrupació Coral de Font-rubí en la Missa de Sant Vicenç, etc. 

Aquesta festa marca el tret d’inici del Cicle de Cava Jazz, de manera que la primera actuació del cicle forma part del programa d’actes de les Festes de Sant Vicenç. Des de la Regidoria de Cultura, es procura vincular les diverses festivitats del calendari festiu, teixint vincles entre elles i fent-les  transversals. També s’intenta que les entitats participin del calendari festiu i que, per tant, en siguin les protagonistes. Com hem vist, les Festes de Sant Vicenç són un clar exemple d’aquesta filosofia.

 

El personatge de Sant Vicenç

Les festes de Sant Vicenç homenatgen a Sant Vicenç Màrtir. Va ser un religiós hispanoromà capturat i torturat en la persecució de Dioclecià, per la qual cosa és venerat com a sant i màrtir. Acostuma a aparèixer en pintura amb roba de diaca, acompanyat per un corb o sostenint una roda de molí, motiu pel qual és conegut també com a Sant Vicent de la Roda.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-11-2018 14:02